Регион

Конфискуваха контрабандни лекарства за лечение на репродуктивни проблеми

ЛекарстватаОпит за контрабанден внос от Турция на над 1 000 лекарства, предназначени за лечение на репродуктивни проблеми, пресякоха митническите служители на МП „Капитан Андреево“. 

Задържани са 986 флакона с прахообразно вещество, инжекции и инжекционен разтвор от лекарствата „FOSTIMON“ 75 UI, 65 опаковки от различни разновидности „GONAL-F“ и 8 от лекарството „LUCRIN“.

Контрабандните лекарства са скрити в тайници във фабричните кухини в задните страници на „Опер Корса“. Автомобилът с косовска регистрация е управлявал 28-годишен косовар от Прищина. Той е пътувал сам от Турция през България за родината си. Шофьорът е обявил пред митническите служители, че не внася нищо за деклариране.

Въпреки това митническите инспектори от МП Капитан Андреево селектират колата за щателна митническа проверка, при която откриват укритите лекарства. Тяхната пазарна стойност е 60 000 лева. Пред митническите органи косовският гражданин е потвърдил, че е закупил лекарствата в Турция с намерението да ги пласира в Косово. Съставен му е акт за нарушение на Закона за митниците.

Случаят е поет от разследващ митнически инспектор от митница Свиленград. Образувано е досъдебно производство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button