Хасково

Адв. Таня Димитрова: В Хасково трябва да има център по медиация

Таня ДимитроваНа 22 ноември отбелязваме Деня на българската адвокатура. На днешният ден преди 123 години Петото Народно събрание приема първия Закон за адвокатите в България, който е създал предпоставки за изграждане на Съвет на адвокатите.

Автор на Закона е бил д-р Константин Стоилов. Прието е днешният ден да се отбелязва като професионален празник с решение на Висшия адвокатски съвет от 26.02.2005 г.

В Хасковската адвокатска колегия членуват над 300 адвокати. Местната гилдия ще отбележи празника утре, когато 20-тина адвокати с над 20-годишен стаж ще бъдат наградени.

Сред младите попълнения в колегията е Таня Димитрова. Тя завършва право в Университета за национално и световно стопанство в София. През 2006-та година полага успешно адвокатския изпит и завладяна от американската мечта заминава за САЩ. Там две години по-късно ражда сина си и не след дълго се връща в България. От 2010-та година Таня Димитрова реално започва да практикува като адвокат.

„Интересно е, че първото ми дело като млад адвокат беше в най-младия съд в страната – Районния съд в Гълъбово, където се явявах на делоза кражба“, спомня си Таня Димитрова.

Като начинаещ адвокат тя поема много служебни защити. Една от тях е на дъщерята на убиеца от Любимец Благо Ставрев, който през 2008-ма година е умъртвил съпругата си Дарина Братоева и е хвърлил тялото й в кладенеца в дворното място на семейството на ул. „Софроний Врачански“, в близост до циганската махала.

По време на изборите миналата година Таня Димитрова бе член на Общинската избирателна комисия и като такава й се наложи да защитава пред съда не едно и две решения на ОИК – Хасково.

„Адвокатската професия е трудна, но с упоритост, постоянство и дисциплина се върви напред“, категорична е Димитрова, която вече е старши адвокат.

Между служебните си ангажименти Таня Димитрова завършва курс по медиация. „Имам идея и работя по нейното осъществяване в Хасково да заработи център по медиация. Това на практика ще позволи част от споровете между хората да се уреждат по доброволен и извънсъдебен път„, уточни Таня Димитрова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.11.2012 17:08 17:08

Тази идея не е лоша. Сигурно на хората ще им ляга по-евтино.

Анонимен
Анонимен
22.11.2012 17:21 17:21

мечка гризли

Адвоката
Адвоката
23.11.2012 18:36 18:36

Уважаемата, Адв. Таня Димитрова, защо повдига темата за център за медиация, когато точно тя се срещна с баща си в съда, а не се разбраха по доброволен и извън съдебен път? Интересно…

Dora
Dora
03.01.2013 20:12 20:12

Аз лично ползвах нейниоте услуги и спечелих делото , много съм доволна от Г-жа Димитрова . Идеята за център за медиация е много интересна. Успех

Back to top button