Регион

Допълнително финансиране за археологически обект в тополовградско

ТополовградАрхеологическият обект Тракийски дом край село Княжево, община Тополовград, получава допълнително финансиране от бюджета на Министерство на културата.

Средствата са предназначени за изпълнение на защитни покрития и извършването на аварийни консервационно-реставрационни работи в навечерието на зимния сезон. Тракийският дом попада в списъка на 10-те подпомагани обекта, тъй като е знаков за страната, обясняват от ведомството.

Владетелският дом на богат тракийски аристократ е открит на хълма Татар маша край Княжево от екипа на известната археоложка проф. Даниела Агре. Този дворец е първата добре запазена сграда от такъв тип, която археолозите в България откриват. Това е и първият случай в земите на траките, когато владетелски дом по-късно е затрупан с могилен насип и превърнат в място за поклонение и обреди.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button