Хасково

Клуб „Родолюбие“ отпразнува 10-годишен юбилей

Клуб Родолюбие 10-годишен юбилей отпразнува днес дамският клуб „Родолюбие“. Началото е поставено от 16 жени на военни, които по предложение на Общинския и Областния съюз на офицерите и сержантите от запаса се ентусиазират да създадат клуба. Сега неговите членове вече са 100.

Клуб Родолюбие

Горица Атанасова

Сред първите ентусиастки е 77-годишната Горица Атанасова. Жената е пенсионерка от 22 години, но е отдала 16 години от живота си в служба на армията. Професията на военен не е трудна, а благородна. Тогава в армията работеха само 4 жени и бяхме на почит и уважение, споделя тя. За разлика от сега, тогава войниците в армията имаха страх от старшините и командира, изпълняваха стриктно всяка заповед, спомня си възрастната жена.

Всеотдайност – това е най-важното качество, което трябва да притежава една съпруга на военен, смята Лиляна Грудева. Мъжът й е бил офицер от запаса, а баща й – участник в Отечествената война. Най-големите трудности, с които тогава се сблъскаха семействата на военнослужещите бе, че непрекъснато ги местеха от град в град. Това означава нова квартира, ново училище за децата, разказа тя.

И днес жените продължават да бъдат до своя другар, каза в словото си пред препълнената зала на ДНА председателят на клуб „Родолюбие“ Йорданка Георгиева.

Народните изпълнители Донка и Тодор Кожухарови, клуб по спортни танци „Гранд“, фолклорен ансамбъл „Златна Тракия“ бяха сред гостите, които поздравиха юбилярите за празника им.

Клуб Родолюбие

Лиляна Грудева
 Клуб Родолюбие

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.11.2012 20:11 20:11

ДЪРТИ КОМУНИСТИ………………..

Back to top button