Водещи новиниХасково

Записват за безплатни прегледи за рак на гърдата в Хасково

Безплатни профилактични ехографски прегледи за рак на гърдата, които ще се извършват и без направление ще се проведат на 4 и 5 ноември в Хасково.

Организатор е Българска Асоциация на хора с онкологични и други заболявания „Живот“ – Хасково.

19 октомври е Международният ден за борба срещу рака на гърдата. Не само датата или седмицата около нея, а целият месец октомври се превръща във време за насърчаване и провеждане на профилактични прегледи, напомнят от хасковската асоциация.

Вече 22 години тя съдейства за навременно откриване на рак на гърдата при жените. От 10 години сдружението самостоятелно провежда профилактични прегледи с ехограф, които са безплатни за жените, без хонорар за лекаря и без финансиране на организацията от дарители, донори или проекти.

Въпреки положителните промени от страна на НЗОК – направленията, давани от личните лекари за профилактични прегледи са увеличени, а тези за мамографски преглед са с удължен срок на давност от 1 на 2 месеца, интересът към безплатните прегледи не намалява, казва Минка Арабаджиева, председател на Управителния съвет на асоциацията. Ехографското изследване е най-безопасното от гледна точка на лъчение и един от най-надеждните апаратни прегледи за профилактика, допълни тя.

Мястото на провеждане на прегледите е офисът – Център за възстановяване, информация и консултиране на сдружението на онкоболните на булевард „Цар Освободител“ 2 – Малък бизнес център, вход откъм зеленчуковия пазар, ет. 2, от 09 до 13 ч. Записването става на телефон 0887 30 77 22.

Няма възрастови ограничения, очакват се посетителки от всички населени места в Хасковска област, без значение дали се чувстват напълно здрави, или вече са минали по трънливия път на диагнозата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button