Хасково

Почетна стража по случай 93-та годишнина на Ньойския договор

ЧестванеФакли осветиха тази вечер паметника на Незнайния воин в Хасково, пред който се развя родният трибагреник. С почетна стража общинската организация на ВМРО-БНД отбеляза 93-та годишнина от подписването на Ньойския договор.

27 ноември 1919 г., когато е подписан Ньойския диктат, е трагичен ден за България, каза в словото си Юлиан Ангелов, организационен секретар на партията. Страната ни  губи изконни български територии и е обременена с тежки репарационни задължения. 100 хиляди бежанци се насочват към България, извън нея остават компактни маси българско население. Днес ние отбелязваме не само годишнината, а напомняме отново колко важно е да се защитават българските интереси, продължи той.

Представители на ВМРО-БНД и на Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ поднесоха цветя пред паметника. С едноминутно мълчание присъстващите почетоха паметта на загиналите за свобода и национална независимост.

 Честване  Честване

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button