Водещи новиниЛюбопитно

Хасковлия улови трофейни риби в Испания

Страхотен риболов на река Ебро в Испания е направил заместник-председателят на Ловно-рибарското сдружение в Хасково Борис Запартов заедно с приятели.

Цяла седмица той, Ивайло Русенов, Ивайло Димитров и Панко Кривчев в слънце и дъжд хвърляли въдици в района на град Макиненза.

От няколко години компанията, споделяща общо хоби, е сред много българи, посещаващи най-дългата и пълноводна испанска река Ебро. Тазгодишният й улов на трофейни риби обаче надхвърля всички очаквания. 16 сома с дължина от 1,40 м до 2,30 м изтеглили с въдиците. 10-те шарана пък били с дължина от 0,80 м до 1 метър. Най-големият засега личен рекорд на Запартов от екскурзиите до Испания е шаран с тегло 18 кг. и дължина малко над метър. Колективният рекорд на четиримата риболовци е сом, дълъг 2,40 м.

РибариНе напразно наричат река Ебро Меката на сомовете, разказва Борис Запартов. Многото риба се дължи на зарибяване преди години, направено от немец, обяснява той. Този път водата била помътняла от падналите дъждове, но това не попречило на емоционалните схватки с мустакати гиганти.

С изисквания за риболовен билет на място, платена дневна такса, спазване на условията – без жива стръв и риболов само в светлата част на денонощието – река Ебро в провинция Арагон продължава да привлича и българи, и хора от цяла Европа, разказват риболовците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button