Избори 2024 - Предизборни публикации

Проф. Иво Христов от Хасково: Тази политическа система трябва да бъде изметена

„Всички ние, днешното поколение на България, ще се покрием с огромен позор, ако ще бъдем тези, които сложим табелата „Край“ на 1300-годишна България. Но, тъй като не може да има такова послание, хората да излязат да гласуват масово!“, призова проф. Иво Христов от Хасково.

Той беше в областния град, за да заяви пълна подкрепа към водача на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ Владимир Маринов и цялата листа на коалицията в 29 МИР.

На среща-разговор с интелектуалци той сподели своята болка от пословичното, граничещо с робска покорност поведение на голяма част от нашия народ пред масовата бедност, крещящата социална несправедливост, престъпността и корупцията, сегашните ни управници, огромното мнозинство, от които са посредствени и бледи личности.

„Ние трябва да сложим адекватна диагноза на ситуацията, в която се намираме. След 35 години имаме социална диспропорция в страната, изпразнена от човешки потенциал територия и примитивизирани дребни хора, които не могат да родят едри мисли. Ще го кажа по-простичко и ясно -население, което винаги чака някой друг да го оправи“, допълни той.

БСППроф. Иво Христов посочи, че българските партии трябва ясно да разберат и да си дадат сметка, че с тяхното действие или бездействие България може да я няма. Той посочи, че до 1989 година страната е наброявала 9 милиона души, а 35 години по-късно е едва 5,5 милиона.

„Време е да престанете да си налягате парцалите, защото мислите, че ще ви се размине. Българската политическа система е фарс. За да се харесат сегашните управляващи обясняват, че такава система е възможна, защото обществената маса я прави възможна – с нейния мързел, страхливост, неграмотност, апатичност и с нежелание да поеме отговорност за живота си. Българският народ преди 150 години е бил най-големият народ на Балканите, в момента сме се свили като шагренова кожа“, аргументира се проф. Христов.

Големият проблем на България е по-скоро трагедията, че хората не умеят или не желаят да защитават жизнено важните си интереси.

„Не се борят за тях. Чакат друг да го направи вместо тях. Друг да рискува вместо тях. Предпочитат робското покорство пред властта! В това отношение едва ли имаме равни на себе си в Европа“, категоричен е професорът.

И въпреки песимизма си той добави: „Винаги има надежда! Ако не гласувате, вие възпроизвеждате политическото статукво, тъй като колкото по-малко хора гласуват, толкова повече са контролираните ядра на организираните политически корпорации, които възпроизвеждат това статукво“.

Време е за решения! „БСП – Обединена левица“ е номер 28 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button