Хасково

Нона Караджова: Обичам Хасково! Няма да затваряме зоокъта.

ПресконференциятаАбсолютно невярно е, че искаме да затворим зоокъта в Хасково„, заяви на пресконференция днес министърът на околната среда и водите Нона Караджова. Повод за изявлението й станаха думите на кмета Георги Иванов по време на сесията на Общински съвет миналия петък, че от МОСВ се гласят за затворят зоопарка на Кенана.

Твърдението е на главния експерт „Опазване на околната среда“ в администрацията Росица Павлова, която била изненадата от думите на служителя от министерството Руслан Сербезов при опит да бъде обсъден проекта за разширяване на клетката на мечката.

Тези твърдения Нона Караджова нарече безпочвени. Тя припомни, че през юни 2009 година хасковския зоопарк е получил лиценз, в който са били поставени 9 условия с 16 подусловия за изпълнение в рамките на 2 години.

ПресконференциятаКъм момента са изпълнени само 2 предписания и то от Регионалната екоинспекиця“, заяви Караджова. Според заместник – кметът Нели Станева това твърдение не отговаря на истината. „С финансовите средства, с които разполага общината изпълняваме условията. Единствено не сме изпълнили изискванията за клетката на мечката, лъвовете и елените“, обясни Станева.

Така или иначе през юли тази година министерството е имало пълното право да затвори хасковския зоопарк, уточни Караджова. В това положение били още няколко общини в страната. Тя обаче помолила своите подчинени да започнат консултации с администрациите, за да могат да изпълнят поставените условия. Няколко месеца по-рано кани кметовете на среща, на която да начертаят план за действието. „Единстевно Хасково не изпрати представител“, заяви Караджова.

Преди месец и половина Община Хасково внася в РИОСВ проектът за реконструкция на клетката на мечката. В края на октомври от екоинспекцията дават своето положително становище по представеното предложение, а администрацията го входирала в Министерството на околната среда и водите преди 10 дни. „В най-скоро време ще се произнесем по проекта“, допълни Нона Караджова и заяви, че ръководеното от нея ведомство няма да затвори хасковския зоопарк.

Аз обичам Хасково! Имам много състуденти от тук и имам топли чувства към вашия град“, коментира още министърът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button