Регион

Бежанци в Харманли учат български език

Курс за изучаване на български език започна в Регистрационно-приемателния център в Харманли

Курс за изучаване на български език започна в Регистрационно-приемателния център в Харманли към Държавната агенция за бежанците.

Организатор е Областният съвет на БЧК-Хасково със съдействието на ръководството на центъра.

23-ма от търсещите международна закрила са записаните засега в курса, воден от квалифициран преподавател. За учебните часове е осигурен превод на арабски език. Заниманията се провеждат в зала в сградата на центъра.

Курсът е с продължителност 3 месеца. Участниците ползват учебно помагало, разработено и издадено по инициатива на сдружение „Каритас“ – София.

Финансирано е от Върховния комитет на бежанците към ООН. Илюстрованият учебник е специално насочен към настанените в приемателните центрове у нас.

Знанието на български език е изключително важно за интеграцията на бежанците. Обучение засега обаче се провежда само от неправителствени организации.

В Харманли курсове се организират от 2016 г. Нужни са гъвкави и ефективни подходи за обучение по български език, образование и квалификация още в първоначалния етап от престоя на чужденците в България, казва изследователката д-р Йелис Еролова, за която Haskovo.info писа.

Книга за интеграцията на бежанците представиха в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кирил
Кирил
23.10.2024 9:11 9:11

Трябаа да бъдат изгонени завинаги, а не хранени и обучавани!!

Back to top button