Водещи новиниРегион

След протеста: Оправят водопровода за Александрово, Константиново и Поляново за 5.5 млн. лв.

Предстои подмяната на три водопроводни трасета

Десетина дни след протеста на жителите на селата Александрово, Константиново и Поляново Министерски съвет гласува отпускането на средства за авариен ремонт на водоснабдителната система „Брягово“.

Осигурени са близо 5.5 млн. лв. за подмяната на три водопроводни трасета, съобщиха след запитване на Haskovo.info от правителствената пресслужба.

Решението е във връзка с писмо от управителя на ВиК – Хасково, в което се аргументира нуждата от ремонта и се предоставят данни за изключително лошото състояние на системата. Тя се намира на територията на три общини – Хасково, Харманли и Симеоновград и служи за водоснабдяване на редица населени места в региона.

Проблемът е свързан с близо 50-годишни амортизирани водопроводи, чести аварии, продължително нарушаване на водоподаването, високи загуби на вода.

С одобряване на финансирането се дава възможност да стартират дейностите по организация за изпълнението на аварийния ремонт, уточниха за Haskovo.info от служебния кабинет.

От там допълват, че по разпореждане на премиера е създадена междуведомствена работна група, която да предлага както краткосрочни, така и дългосрочни решения за справяне с този проблем, засягащ тежко редица региони в страната.

Села от три общини искат нов водопровод: Вода газим, жадни ходим!

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
мома
мома
25.10.2024 15:04 15:04

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ НАЙ- Сетне един управител да издейства финансиране !БРАВО!

Back to top button