Хасково

750 лева ще получат 5-те деца от Константиново, чието братче почина от глад

Децата от Константиново Еднократна помощ от 750 лева ще бъде отпусната на 5-те деца от симеоновградското село Константиново, които бяха дадени за временно отглеждане на техни близки. Както Haskovo.info вече писа родителските права на Николай и Кирилка Николаеви бяха отнети, заради лошите условия, при които са отглеждани децата.

Проверката на социалните служители бе провокирана от смъртта на другото им дете – 5-месечният Михаил, който почина от недохранване.

Децата от Константиново На всяко от 5-те деца ще бъде отпусната социална помощ от 150 лева, информира днес директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Грета Иванова. Грижите за тях пое вуйна им Недялка Добрева. Децата ще останат при нея поне 6 месеца. През това време семейството ще бъде наблюдавано дали полага необходимите грижи.

Родителите никога не са търсили съдействие от социалните служби, въпреки че са можели да бъдат подпомогнати с еднократна помощ. Те са се издържали от майчинството за починалото бебе и детските на другите три деца. Останалите две са били лишени от добавките, защото не са ходили на училище.

Социалните служители вече са изпратили няколко чанти с дрехи за децата, които са възраст 2, 4, 5, 7 и 15 години, но те имат нужда от още. 

До момента Николай и Кирилка не са изявили интерес да си върнат децата обратно. Те ще могат да се грижат отново за тях, ако докажат, че имат постоянни доходи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
29.11.2012 13:23 13:23

Мангалите ще имат пари за ракия и салам.Да не си помислихте че децата им ще видят нещо от тези пари.Загубена държава сме и това е…

Анонимен
Анонимен
13.02.2024 17:39 17:39
Отговор до  Анонимен

ПРАВИЛНО !!

Back to top button