Хасково

Ученици преминаха обучение в НАП – Хасково

Бъдещи икономисти от Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“ в Хасково се запознаха с работата в НАП.

Младежите посетиха офиса на приходната агенция в града в рамките на инициатива за модернизиране на професионалното образование и обучение.

Учениците от 11 и 12 клас в специалностите „Митническа и данъчна администрация“ и „Банково дело“ се срещнаха с данъчни от екипа по прием и обработка на декларации в отдел „Услуги за клиенти“.

По време на еднодневното си обучение, те видяха как става: справка за данъчни и осигурителни задължения и издаването на удостоверение за наличие или липсата им, прием на осигурителни декларации, проверка на здравен статус и плащане чрез ПОС терминал на здравни осигуровки, което е без такса и се отразява веднага в данъчно-осигурителната сметка на лицето.

НАПДвама от пълнолетните младежи заявиха и получиха персонален идентификационен код от НАП, с който при започване на постоянна работа да могат да проверяват трудовите си договори, да подават годишни данъчни декларации, да следят за данъчни и други задължения.

Интерес за учениците предизвика Портала за електронни услуги на НАП и възможността, която той предоставя на потребителите да подават данни към приходната агенция 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.
Впечатли ги също зоната с безжична интернет връзка (Wi-Fi), в която чрез компютър, осигурен от НАП или чрез собствено устройство, клиентите могат да направят справка в сайта на приходната администрация, в сайтовете на други институции и на общини.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button