Любопитно

Театър „Дани и Деси“ с безплатни спектакли за Деня на народните будители

Хасковският театър „Дани и Деси“ ще гостува с безплатни спектакли на 5 детски градини в област Смолян за Деня на народните будители.

Малчуганите ще гледат „Кратка квак история“ по приказката на Кина Къдрева. Режисьор е Таня Евтимова, авторска музика – Деси Димова, сценография и кукли – инж. Атанас Евтимов.

Така децата ще отбележат празника на будителите с произведение на една от най-големите български авторки за деца – Кина Къдрева, носител на Андерсенов диплом за детска литература.

ТеатърТурнето е продължение на 29-годишната традиция на театъра, който гостува и на децата, които по-рядко имат среща с куклен театър. Идеята е те да се докоснат до професионално българско куклено изкуство, да се разпали тяхната любознателност. Инициативата е подкрепена от Министерството на културата.

„Кратка квак история“ е представяна на много сцени у нас и в чужбина. Академия „Куклар“ – София отличи актрисата Таня Евтимова за най-добра женска роля, а композиторката Деси Димова – за най-добра авторска музика. Със спектакъла трупата е участвала на международни куклени фестивали в България, Италия, Унгария, Турция, Испания, Белгия, Хърватска, Словения, Франция. Излъчван е по БНТ.

С тази постановка Театър „Дани и Деси“ представи българската култура в Европа по проекта „Европалия“ в Брюксел, припомня Haskovo.info.

Театър

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button