Водещи новиниХасково

Неявили се членове на секции и проблеми с машини на старта на вота в Хасковско

Неявили се членове, общински съветници, назначени в СИК и неработещи машини белязаха началото на изборния ден в Хасковска област. Въпреки проблемите обаче всички секции вече работят и всеки може да упражни правото си на глас, отчетоха от Районната избирателна комисия.

В 3 секции сутринта не са се явили членове – в Хасково, Тополовград и Любимец. В Любимец не е пристигнал председателят. Всички секции обаче са имали кворум и гласуването е започнало.

В две секции в община Стамболово има сигнали, че общински съветници са членове на секции. Разпоредено е те да бъдат отстранени.

В 20 секции в региона има проблеми с машините. В СИК 79 – в Клуба на инвалидите в Хасково, и в димитровградските СИК 23 и 26  вече е разпоредено да се премине на гласуване само с хартиена бюлетина.

В СИК 27 в хасковското училище „Св. Иван Рилски“ малко след 7 часа се появи проблем с машината за гласуване, която не пускаше разписка. Съставен е констативен протокол, като избирателят е гласувал с хартиена бюлетина. Техник се опитва да отстрани проблема с машината.

В началото на изборния ден пред някои от по-големите секции в Хасково и Димитровград за кратко се образуваха опашки от чакащи да гласуват, но като цяло активността е слаба. В повечето урни има по десетина бюлетини. Гласувалите на машини в първия час от изборите са по един – двама.

Избори226 490 имат право на глас в Хасковска област. Разкрити са 480 секции, от които 11 са подвижни. Изборният ден започва в 7 и свършва в 20 часа. Кандидатите за народни представители в региона са 179.

Избори

Над 226 000 гласуват за народни представители в Хасковска област

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button