Хасково

„Мезето“ иска да излезе под гаранция, остава в ареста

Мезето 41-годишният Милен Бакалов по прякор „Мезето“ остава в ареста. Днес Хасковският окръжен съд му постанови най-тежката мярка задържане под стража, защото той е с висока степен на обществена опасност.

Мъжът бе задържан при специализирана операция на бул. „Д. Благоев“ в Димитровград докато разпространявал 32 грама амфетамин. По-късно в къщата му в село Малко Асеново бяха открити 256 грама канабис. В цеха на вуйчо му Митко Йорданов, където „Мезето“ работел, бяха намерени още 188 грама амфетамин. Установени са и различни тайници в Димитровград, които е той е ползвал за съхранение на дрога.

Обвиняемият Бакалов поиска от съда да бъде пуснат под домашен арест или под гаранция, но съдия Георги Гочев не уважи искането. Според съда има достатъчно доказателства, които го уличават в интензивна търговия с наркотични вещества. „Мезето“ е и многократно осъждан за подобни престъпления. През април той е предсрочно освободен от затвора, където излежавал ефективна присъда от 3 години и 10 месеца.

Под внимание бяха взети и свидетелските показания на Милен Колев – Малкия, който преди месец също отново бе задържан за разпространение на дрога. Той е посочил начина, по който двамата с „Мезето“ са осъществявали търговията с с марихуана, екстази и други наркотични вещества и системата на разплащане. Пред съда Бакалов заяви, че двата се познават, и той му дължал пари.

Определението на Хасковския окръжен съд може да бъде обжалвано пред Апелативния в Пловдив в 3-дневен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button