Хасково

Читалище Яворов чукна 30, празнува с химн, песни, танци и приятели

КонцертътХасковското читалище „Пейо Яворов“ отбеляза 30-годишния си юбилей с тържествен концерт. Празникът започна с химна на културното средище, който прозвуча официално за първи път тази вечер. Песента се казва „Читалище“. Тя е по текст на Недялко Диев. Музиката и аранжиментът са на Пламен Георгиев. Химнът бе изпълнен от Ивайло Добрев и вокална група „Аврора“ към ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

Десетки хасковлии уважиха юбилея на местното читалище с председател Росица Димова и препълниха залата на Младежкия център. В концерта се включиха всички художествени и творчески формации към културното средище.

Лазарките пяха, поетесата Лидия Налбантова, която е част от литературна студия „Зорница“, прочете стихотворение, а танцьорите от клуб „Любители на фолклора“ и ансамбъл „Южняци“ накараха сърцата на публиката да заиграят. В празника се включиха и музикантите от Народния оркестър при община Хасково със солист Тонка Колева.

Читалище „Пейо Яворов“ е създадено през 1982 година. Освен художествени и творчески формации, културната институция разполага с богата библиотеката с фонд от над 7000 тома литература.  Днес читателите на библиотеката са 209, а взетите книги от началото на годината до сега – около 3250.

За 30-годишния юбилей читалище „Пейо Яворов“ получи поздравителни адреси от Министерството на културата, община Хасково и ОНЧ „Заря“.

Концертът
Концертът
Концертът
Концертът
Концертът
Концертът
Концертът
Концертът
Концертът
Концертът
Концертът
Концертът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
:)
:)
30.11.2012 11:04 11:04

Браво

Back to top button