Хасково

В Езиковата наградиха АНТИСПИН табла, от РЗИ им раздадоха презервативи

ГПЧЕ - ХасковоВ отбелязването на Световния ден за борба със СПИН се включи днес хасковската езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“.

В продължение на няколко седмици учениците изработиха десетки АНТИСПИН табла, които бяха закачени по коридорите в школото.

„Децата рисуваха плакатите в часовете по изобразително изкуство. Някои от тях ги довършваха в къщи“, разказа преподавателят по биология Магдалена Чучева.

ГПЧЕ - ХасковоНай-добре представилите се днес получиха шоколади и грамоти. А 10Е – класът, включил се най-активно в изработването на таблата бе зарадван с торта.

По време на тържеството дванайсетокласник от гимназията представи сценка. В нея той бе главен герой и разказа на осмокласниците как заради една нещастна любов започнал да прави безразборен секс без да ползва презерватив. Така се разболял от СПИН, а можел да се предпази само срещу 30 стотинки. В тази връзка от РЗИ – Хасково днес бяха осигурили информационни материали и безплатни презервативи за учениците от езиковата гимназия.

ГПЧЕ - ХасковоПо  данни на Националната програма за превенция и контрол на ХИВ/СПИН към Министерството на здравеопазването общият брой на официално регистрираните в страната лица живеещи с ХИВ/СПИН е 1612.

От началото на годината в страната са регистрирани нови 139 ХИВ-позитивни лица, като за същия период на миналата година техният брой е бил 183, т.е. не се наблюдава тенденция за увеличаване на случаите през 2012 г. Тази година в Хасково е регистриран само един случай на болен от СПИН 24-годишен мъж. 

 

ГПЧЕ - Хасково ГПЧЕ - Хасково
ГПЧЕ - Хасково ГПЧЕ - Хасково

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.12.2012 11:40 11:40

Да спрат да се чукат като за последно и нещата ще се оправят…

Back to top button