Хасково

11 медала за хасковското джудо от турнир в Сливен

ДжудиститеС 11 медала се завърнаха спортистите от Спортен клуб по джудо „Хасково“ от Коледeн турнир в Сливен. Състезанието събра на едно място над 180 деца от 8 клуба от Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Троян и Тополовград.

Турнирът бе част от проявите, посветени на 35-годишнината от създаването на спорта джудо в Сливен и бе за деца в две възрастови групи – 1-2 клас и 3-4 клас.

Хасковският клуб по джудо бе представен от 18 деца, съобщи за Haskovo.info треньорът Георги Делчев. Със злато се окичи Георги Начев в категория +45 кг. На финал той се сбори със съотборника си Никола Янков, който грабна сребърното отличие. Втори станаха още Кристиян Христов (40 кг.), Данаил Георгиев (32 кг.) и Ива Перестерова (+40 кг.).

Бронзови отличия за хасковския клуб завоюваха Кристиян Петев, Дерек Георгиев, Джани Бъчваров, Християн Веселинов, Ренчо Стоянов и Георги Христов.

„Някои от децата, които се явиха на състезанието, тренират от 2 месеца, а други от година. За повечето от тях това бе първо състезание и съм много доволен от тяхното представяне. Целта беше да се запознат с начина на провеждане на едно състезание и да се заредят емоционално, а те дори надминаха очакванията ми„, коментира треньорът Георги Делчев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button