Хасково

Агенция по храните: Търговците на риба в Хасково изрядни

Image Търговските обекти, предлагащи риба в Хасково са изрядни. Това показват масираните проверки на Областната дирекция по безопасност на храните, които започнаха в края на миналия месец заради Никулден. 

Общо 5 екипа инспектори следят за нарушения. Днес Haskovo.info присъства с един от тях на проверка в магазин за продажба на жива и замразена риба на зеленчуковия пазар в града.

Главен инспектор д-р Георги Балиев и инспектор Тянко Златанов провериха цялата придружаваща документация, изискваща се по закон. Оказа се, че търговецът Петър Петров е изряден. Той разполагаше с всички необходими документи – ветеринаро-медицинско свидетелство, декларация за произход на рибата, регистрация на търговския обект.

Рибата търговецът получавал от рибно стопанство в Кърджали. Той бе спазил и изискванията за  нейната продажба – според тях живата трябва да е поставена във вода, а прясната риба да се съхранява в лед.
Нарушения не са открити и при останалите проверени от Областната дирекция за безопасност на храните търговци. За нередовни документи те могат да отнесат санкция от 500 до 1000 лева.

 

Image   Image

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button