Хасково

Полицаите следят студентите изкъсо за предстоящия празник

ПроверкиЗа да бъдат намалени предпоставките за настъпване на пътни инциденти с участие на автомобили, превозващи студенти към и от местата за празнуване на 7, 8 и 9 декември в Хасковска област ще има засилено полицейско присъствие.

Пътните полицаи ще проверяват водачите за правоспособност, употреба на алкохол и спазване на скоростта.

Полицията призовава гражданите, ако забележат нарушения на обществения ред, условия или действия застрашаващи сигурността на гражданите по време на студентския празник незабавно да сигнализират на тел.112.

Униформените препоръчват предварително да бъде определен водачът, който ще управлява автомобила след почерпката, а той да ограничи употребата на алкохол в празничната нощ и да си осигури достатъчно сън, за да е бодър на следващия ден. Ако се окаже, че никой от компанията не е достатъчно бодър и трезвен, за да шофира по-добре да се отложи пътуването.

Недоспиването и махмурлукът са не по-малко опасни при управление на МПС, от състоянието на опиване. Ако водачът усети  понижаване на тонуса или сънливост по време на пътуването трябва да намали скоростта на движение и да увеличи дистанцията, а най-добре – да спре за почивка край пътя.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button