Хасково

Съдят Тургай за 39 кг хероин, той нарисува Бойко на колата си

Image Делото срещу наркомулето Тургай Юсеин, който стана популярен след като изрисува автомобила си с лика на Бойко Борисов, и обвинените в трафик на хероин Фикрет Какасул и Хюсеф Актула започна днес в Хасковския окръжен съд.

Това стана в отсъствието на друг подсъдим Актула, който е напуснал нелегално страната, обявен е за общодържавно издирване, но до момента не е открит. Другите двама са под домашен арест.

Случаят е от 2009-та година. На 18 юни на граничен пункт „Капитан Андреево“ в „Ситроен“-а на Тургай митническите служители откриват 39 пакета с хероин, скрити в естествени кухини под предните седалки. Стойността на наркотика е над 2,8 милиона лева. Той обяснил, че трябва да достави дрогата на Фикрет Какасул от Асеновград, който по-късно е задържан при спецоперация на автомагистрала „Тракия“.

Какасул отговарял за претоварването на наркотиците от Турция в България, преди да поемат към Западна Европа. Третият подсъдим Актула, който е с турско гражданство, осигурявал наркотика в южната съседка. По това време държал квартира във Велико Търново.

Тургай, който е от кърджалийското село Бели лист, през цялото време съдейства на разследването и се признава за виновен за разлика от Какасул. На днешното заседание бяха разпитани 7 свидетели. Неявяването на един свидетел и искането на прокуратурата за разпит на нови, отложи процеса за 25 януари.

Това, което ми се случи, може да стане с всеки друг, заяви след края на заседанието Тургай.
Името му нашумя в медиите тези дни с това, че е тунинговал личния си автомобил с ликовете на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов. Това станало още през лятото, но наскоро снимката се появила в социалната мрежа.

Не съм член на ГЕРБ, но съм им фен и ми харесва управлението им, затова го направих. Не знам обаче защо започнаха да свързват това дело с плаката, снимката няма нищо общо, категоричен бе Тургай. Изрисуваният „Голф“ сега шофирал синът му из улиците на Кърджали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
05.12.2012 15:45 15:45

Селото е Бели пласт, не Бели лист

Back to top button