Хасково

От всички европрограми хасковлии се интересуват най-много от санирането

ОИЦ - ХасковоОт всички оперативни програми хасковлии проявяват най-голям интерес към схемата за енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради. Това сочи отчетът на Областния информационен център за изминалата година.

Въпреки големия интерес обаче, в Хасково са подадени едва 7 проекта. За да се запознаят с програмата са били поканени близо 800 представители на етажна собственост. Основната пречка при кандидатстване е неразбирателството със съседите и финансовата невъзможност на част от тях, отчитат от центъра.

В по-малките общини на първо място по интерес е програмата за развитие на селските райони, както и „Помощ в дома“, по която общините изготвят проекти за социални асистенти.

За последните 12 месеца през офиса на Областния информационен център са минали 237 души. Участниците в информационните събития на центъра са 920. Целта на офиса е да разяснява всички оперативни програми, които се финансират с европейски пари. Всеки, който има нужда от информация и помощ, може да ги потърси в малкия Бизнесцентър в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button