Хасково

Община Хасково се гласи да прави собствена телевизия

Снимка Георги ДаскаловДа бъде проучена възможността за създаване на Общинско телевизионно студио ще гласува местният парламент в Хасково следващата седмица. Докладната е внесена от председателя на Общинския съвет Иван Иванов, който предлага колегите му да упълномощят кмета да проучи възможностите и да представи становище колко ще струва подобна инвестиция на бюджета.

Като мотиви Иванов посочва, че сайтът на общината не е достатъчен, за да стигне информацията до населението. Освен това имало некоректно поднасяне на информацията за случващото се в община Хасково от страна на определени издания.

Със създаването на общинско телевизионно студио според Иван Иванов ще бъде постигната по-пълна прозрачност в действията на местната власт и ще се повиши интересът и активността на гражданите към различни събития в града.

Haskovo.info припомня, че преди години община Хасково имаше собствен радио-телевизионен център. Телевизия Хасково излъчваше ефирно на 51 канал и по-късно премина под ръководството на тогавашната кабелна телевизия „Рекординг“ и беше преимунувана на ТВ „Аида“, а след това беше закрита. В момента в Хасково продукция излъчват два канала – „Рекординг“ – по кабел и в ефир и „Аида“ – само по кабел.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
06.12.2012 17:27 17:27

Абе, пич, сайтът на Общината не е за да дава информация, а за да я крие!
А за телевизията, по-скоро някой се опитва да си финансира телевизийката за сметка на ОБЩИнските пари. Познайте от един път кой е той!

Анонимен
Анонимен
06.12.2012 19:24 19:24

Той председателя е наясно каква е целта на сайта на общината, който така или иначе никой не посещава. Аз в хасково.бг не съм влизал от преди една година. Само не е ясно защо навремено закриха радиото и телевизията. После направиха общински вестник, кйто също не просъществува. Трябваше още тогава да се сетят, че ще им трябват собствени медии да се опитват да манипулират народа.

Back to top button