Хасково

Жена, увита с тютюн, заловиха на Капитан Андреево

ТютюнЖена, увита в тютюн, са заловили служителите на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Българската гражданка е пътувала с лек автомобил от Турция за България. По метода на анализа на риска митничарите са отклонили колата за щателна проверка. При извършения личен преглед на 30 годишната пловдивчанка митничарите са открили прикрепени около кръста и краката й с тиксо 4 кг. нарязан тютюн за пушeне и 38 кутии цигари. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор.

От Агенция „Митници“ допълват, че все по-често митническите служители откриват тютюн за пушене и цигари без бандерол укрити около телата на пътниците, които разчитат, че под дебелите и топли дрехи през зимата, нелегално пренасяните акцизни стоки, няма да бъдат забелязани от митническите служители. По данни на митница Свиленград през 2012 година е задържан 2,3 тона тютюн за пушене, което е 20 пъти повече в сравнение с миналата година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Митко Недялков
Митко Недялков
08.12.2012 20:43 20:43

В тия ,,вълчи,,времена,защо се правим,че не знаем,та това е бизнес на стотици хора.Винаги да се търгува наготово е предпочитана практика.Друго е ,да работи и отгледа един човек 5 декара тютюн,да го продаде за има-няма 7 лева за килограм,и този същия нашия тютюн,като иде в Турция и се преработи,се връща на 4-5 пъти по голяма цена.Винаги се е пушил контрабанден тютюн,и ще се пуши,кои заради печалбата,а крайния потре*ител,с риск за здравето си,защото е беден,и неможе да си позволи акцизни цигари

Back to top button