Хасково

Съученици се млатят в Дървото, от септември – 12 случая на насилие в училище

Агресия, илюстрацияПо 12 случая на насилие в училище са работили служителите в отдел „Закрила на детето“ в Хасково от началото на учебната година досега. На практика броят на инцидентите е по-малък, а 12 са децата, които са участвали в тях, коментира пред Haskovo.info началникът на отдела Зара Костадинова.

Най-голям е броят на засегнатите деца в скандала в гимназията по механо-електротехника, които обвиниха учителя си по физика, че им е упражнявал сексуален тормоз. Те са 6. Този случай беше проверен и от регионалния инспекторат по образование, които излязоха със становище, че в училището има нужда от повече обучения.

Другият случай, само от преди няколко дни, е в гимназията по дървообработване и строителство. Там десетокласник е набил дванайсетокласник. Инцидентът е станал в двора на училището. Двамата участници в сбиването са от Минерални бани и имали стара вражда. Пребитото момче е прието със счупена челюст в тежко състояние в болница, а родителите му смятат да заведат дело в съда срещу побойника, който е с предупреждение за изключване.

Заради този случай и с цел по-голямата сигурност в учебните заведения сме предупредили директорите да следят строго дежурствата на учителите и да осигурят наблюдение и в дворовете на училищата, освен по коридорите, каза пред Haskovo.info началникът на РИО Иван Панайотов.

При него сигнали има само за тези два случая – в двете професионални гимназии. Освен тях в отдел „Закрила на детето“ работят по още четири. При тях става въпрос за сбиване. Обикновено агресията в училище се дължи на все по-ниския праг на търпимост от страна на учениците, обобщи причините Зара Костадинова.

В тези случаи семействата се насочват към работа с психолози, но те не винаги приемат препоръката, уточни тя.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.12.2012 20:55 20:55

Днешните ученици освен да се млатят друго какво правят. Пък в дървообработването това не е първия случай, така че нищо ново

Анонимен
Анонимен
11.12.2012 9:24 9:24

Нищо чудно! Дървото и Механото са най-изпадналите училища!

Анонимен
Анонимен
11.12.2012 16:08 16:08

moga da vi kaja 4e preospqlo u4ili6te ot durvoto nqma v hs v momenta….ispadnala ti glavata

Анонимен
Анонимен
12.12.2012 11:54 11:54

Какво говориш? Всичко е пи ар. Нещо си се объркал!

Back to top button