Хасково

Половината хасковски фирми подават декларации в НАП с електронен подпис

НАП - ХасковоБлизо 50% от фирмите в област Хасково подават декларации по електронен път в НАП. От общия брой годишни декларации за данък „печалба“ например, които се подават от юридическите лица, половината тази година са пуснати именно по интернет, отчитат от офиса в Хасково. Единственото необходимо условие, за да се ползват електронните услуги на НАП, е наличието на електронен подпис, напомнят от там.

Именно с електронен подпис юридическите лица ще могат да „видят“ от утре индивидуалните си клиентски сметки в НАП и да проверят имат ли данъчни и осигурителни задължения.

„Отварянето“ на клиентските сметки е първата стъпка от страна на приходната агенция към въвеждането на единната сметка на НАП от 1-ви януари 2013 година. От тази дата всички данъци и осигуровки ще се плащат по една сметка без кодове за вид плащане, без изрично уточняване вида или основанието за плащане. Плащанията ще се разпределят автоматично в зависимост от датата на плащане на задълженията, отразени в индивидуалната данъчно-осигурителна сметка на всеки клиент.

По-малкото платежни нареждания и по-малкото посещения до офисите на НАП или до банковите гишета, ще спести на фирми и граждани в страната около 50 милиона лева, показват анализите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button