Регион

Любимец против новата жп линия, минавала през града

СрещатаКметът на Любимец се обяви против новата железопътна линия Пловдив – Свиленград, която минава пред града. „Подробният устройствен план на досегашното трасе е одобрен във вид, неприемлив както за жителите на града, така и за нас като ръководство„, заяви кметът Анастас Анастасов на среща с бизнеса в града, съобщиха от общинската администрация.

Новият жп път преминава много близо до жилищните имоти в тази част на града и затапва улиците „Шар планина“ и „Стефан Караджа“. Това от своя страна е достатъчно условие, за да не дадем съгласие трасето да бъде изградено в този вид, е мнението на градоначалника.

От администрацията допълниха, че предстоят още обсъждания и се надява да постигне консенсус с изпълнителите от железопътна инфраструктура. Ако не се постигне съгласие  жп линията за скоростния влак ще минава почти през центъра на града.

Това не само ще бъде проблем за любимчани, но и ще затрудни трафика на автомобили, тъй като през въпросните две улици минава пътят за Ивайловград, допълниха за Haskovo.info от администрацията.

Над 15 млн. лв. под формата на инфраструктурни проекти са привлечени в общината през първата година на управление на Анастас Анастасов. Разплатените стари задължения към фирми, дружества  и еднолични търговци са близо 600 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button