Хасково

Хасковски ученик с айфон от екоминистерството

Image Ученикът в хасковската математическа гимназия Христо Христов спечели второ място в националния конкурс на Министерството на околната среда и водите „Обичам природата и аз участвам“ в категория „Рисунка“. На специална церемония в София Христо бе награден от министър Нона Караджова с айфон и книгата „Зелени разкази“. За доброто си представяне днес той получи и грамота от регионалната екоинспекция.

Наградата Христо печели с рисунката си „Песента на природата“. „В това забързано ежедневие не ни остава време за природата. Опитах се да я изразя като нещо красиво, тя може да създава и мелодии, в които ние трябва да се заслушаме“, смята момчето. И в бъдеще единайсетокласникът има намерение да участва в конкурси, още повече че е възпитаник на Школата по приложни изкуства към читалище „Заря“.

Разказът „Гора“ на съученичката му Тонка Желева пък ще бъде публикуван в специално издание на екоминистерството през януари с още 15 други творби. Аз обичам природата и затова се заинтригувах от конкурса. Със семейството ми често ходим на почивка до едно уникално кътче в село Стойките. За съжаление и там започнаха да изсичат дървета, което ме вдъхнови да напиша разказа, сподели Тонка.

Image   Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button