Регион

Eлектронен гид води 11 000 туристи годишно в община Стамболово

СтамболовоВ Стамболово започва изграждането на туристически информационен център. При създаването му ще се приложи водещия европейски опит в областта на туризма и прилагането на информационните и компютърните технологии за представяне на природното и културното наследство чрез специализирани компютърни системи, открити за обществен достъп.

В новия център в Стамболово, в наскоро откритата интерактивна изложба „Биоразнообразието в долината на Арда“ в Долно Черковище и в бъдещия екоцентър в Тънково ще има електронен гид за основните туристически обекти, общинска собственост. Той ще включва и електронен каталог със снимкови изображения, подробен текст за всеки културен и екологичен обект на територията на общината и съседните общини. Създадената аудиовизуална база за природното и културно-историческото наследство на община Стамболово ще бъде включена в Интернет мретата и ще се представя на туристически борси и изложения от национален и международен характер.

Всичко това ще стане реалност благодарение на спечелен от администрацията проект на стойност 253 752 лв., който трябва да бъде реализиран в рамките на 2 години.

В туристическия център в Стамболово ще бъде оформено изложбено пространство. Там ще бъдат подредени фотоси, представящи туристически атракции и местни забележителности, екологични пътеки в Източните Родопи, мегалитни паметници, народни традиции и обичаи в селата на общината. На ключови места ще бъдат монтирани 12 информационни табла и 7 пътеуказателни табели.

С всички тези новости Стамболово разчита да увеличи броя на туристите на 11 хиляди годишно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
сузи
сузи
12.12.2012 23:22 23:22

отидеш ли там ще видиш цветя по тротоарите язовир и то зарибен в самото село хотел дискотеки магазини асфалт до всяка къща промишлена вода и какво ли още не това е едно подредено село по чисто от хасково а водата е само 1 лева не като хасково цели 3 лева проект спечелели хората радвам се за тях заслужават пет пъти повече пари защото знаят какво да направят с тях за хората

Back to top button