Хасково

247 191 в Хасковска област с право да участват в референдума

Image 247 191 са избирателите от Хасковска област, които имат право да участват в предстоящия национален референдум, който ще се проведе на 27 януари догодина. Това стана ясно от предварителните избирателни списъци, които пристигнаха в Областна администрация.

Днес кашоните със списъците бяха връчени на всички 11 общини от региона. Най-много – 5 кашона получи община Хасково. Тя има и най-много избиратели – 95 602. Като цяло обаче имащите право на вот в националния референдум са намалели в сравнение с изборите за президент и местна власт миналата година. Тенденцията е валидна за всички общини в област Хасково.

Избирателните списъци са предварителни и подлежат на корекция, уточниха от Областна администрация. Те трябва да бъдат разлепени до 17 декември на местата, определени за секционни избирателни комисии, които в областта са 166.

На предстоящия референдум българските граждани ще трябва да отговарят на въпроса „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала“.

 Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button