Хасково

377 ученици обучени по превенция на трафика

Ученици377 младежи на възраст от 13 до 18 години, 249 от които са момичета, са обучени от хасковското Сдружение „Шанс и закрила“ по превенция на трафика, съобщи председателят на управителния съвет Малина Славова.

Те са от училища в Хасково, Свиленград, Любимец и Димитровград. В обучения се включиха и 30 педагогически съветници, учители, възпитатели, социални работници, полицаи от Хасково, Свиленград, Любимец и Стамболово. Сдружението е разработила наръчник за работа с младежи и възрастни и информационна брошура.

Дейностите са част от приключилия 2-годишен проект, финансиран с близо 50 хил. евро. Партньори на хасковската организация бяха институции и сдружения в Белгия, Литва и Великобритания.

Целта е да се повиши осведомеността на младите хора и професионалистите, работещи с тях, да се предотвратява въвличането на деца и подрастващи в трафик, да се развият умения за предпазване в случаи на опасност и оказване на подкрепа на връстници в риск.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button