Спорт

Григор Димитров тенисист №1 на Българската федерация по тенис

Григор Димитров, архивБългарската федерация по тенис определи Григор Димитров за най-добър тенисист при мъжете за 2012 година.Хасковлията печели отличието за шести пореден път.

През тази година Григор Димитров продължи да подобрява рекордите в мъжкия ни тенис. През юни той стана първият българин, класирал се на полуфинал на турнир на АТР. Това се случи в „Куинс клъб“ в Лондон, на състезанието на трева.

След това 21-годишният талант от Хасково повтори това постижение още два пъти – на турнирите в Бостад и Гщаад. На състезанието от сериите „Мастърс 1000“ в Маями Гришо стигна осминафинал след победа над седмия в света Томаш Бердих.

Благодарение на отличното си представяне той записа върховото в кариерата си 48-о място в световната ранглиста на 6 ноември, на което се намира и в момента. Това го направи и първият българин, попаднал в топ 50 на класацията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button