Хасково

Гласуват закриването на кожния диспансер на Ивановден

Сградата на диспансеритеДа започне процедура по ликвидация на Центъра за кожно-венерически заболявания ще гласува на извънредна сесия Общински съвет Хасково. Предложението е на председателя на местния парламент Иван Иванов след докладна от управителя на бившия диспансер.

Д-р Анатоли Млъзев е информирал Общинския съвет, че заради недостатъчно финансиране, наличен персонал под изискуемия минимум и невъзможност за сключване на договор със Здравната каса за 2013 година общинското лечебно заведение преустановява лечебната дейност за неопределен период.

На свое заседание преди две седмици съветниците гласуваха да предложат на министъра на здравеопазването да увеличи леглата в центъра или да даде разрешение за закриването му. Отговор все още няма, но тъй като здравното заведение е общинска собственост местният парламент може да гласува ликвидацията му.

Задълженията към доставчици на центъра за тази година са над 90 000 лева, а неизплатените заплати и осигуровки – над 25 000 лева.

На заседанието си на 7 януари общинският съвет ще гласува прекратяването на дейността на центъра и започването на процедура по ликвидация, която да продължи 6 месеца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button