Хасково

378 повече безработни през ноември в Хасковска област

Соня СтайковаБезработицата в Хасковска област е над средната за страната и бележи ръст през последния месец. В края на ноември регистрираните безработни са 12 692. В сравнение с предходния месец броят им се е увеличил с 378 души. Така според официалните данни безработицата в региона е 12,1% при средна за страната 11,3 на сто. Най-много хора без препитание има в община Симеоновград, а най-малко в Свиленград.

Общо 521 души са били устроени на работа през ноември, заявените работни места са били 305. По програми за заетост на работа са постъпили 75 лица.

Голям е интересът към програмата „Отново на работа“, която дава възможност на майки да си наемат детегледачка чрез бюрата по труда и да се върнат на работните места. От тази възможност от началото на годината досега са се възползвали 86 семейства с деца от 0 до 3 години.

В обучение по проекта са включени 71 безработни, а 7 в момента преминават инструктаж.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button