Хасково

Тодор Бояджиев – съдружник с управителите на фирмата купила дюните в Несебър

Цветан ЦветановСобственикът на фирмата „Ти Ви Би“ ООД Тодор Иванов Бояджиев, който преди две години е прехвърлил на Цветан Цветанов два от шестте му апартамента на занижени цени се оказа съдружник с управителите на фирма „СЛЕ груп“, съобщава сайтът „Биволъ“. По признанията на самия Цветанов, направени в разгара на скандала с многобройните му апартаменти, Тодор Бояджиев му е дългогодишен приятел и кумец.

В края на миналата година стана ясно, че „СЛЕ груп“ е придобила 29 декара дюни в Несебър за 4 млн. лв. Сделката е изповядана на 28.11.2012, а само ден по-рано същият терен е продаден от Министерството на земеделието на пловдивчанина Димитър Петров за 581 000 лв. До разкритието се стигна след като природозащитникът Тома Белев алармира, че булдозери заравняват дюните, които са в защитена зона по Натура 2000 и започва строителство на ваканционно селище.

Общата фирма на Тодор Бояджиев с управителите на „СЛЕ груп“ се казва „БИЙЧ ХОЛИДЕЙ“ ООД с ЕИК 202221654. Учредена е едва преди три месеца в Несебър, на 04.09.2012 с капитал от 100 лв. показват данните от Търговския регистър. Тодор Бояджиев има 50% от капитала, а Лъчезар Богданов и Станимир Стоянов по 25%. Самото име на фирмата, което се превежда като „плажна почивка“ е индикация какъв бизнес възнамерява да развива.

„СЛЕ груп“ и „Бийч холидей“ делят един и същ офис в Несебър на ул. Отец Паисий N° 27 А, ет. 1. Строителната фирма „ЛС груп“, която до вчера заравняваше дюните, е регистрирана на N° 25, където е адресът на единия от управителите на „СЛЕ груп“. Това ясно показва, че всъщност става въпрос за един и същ икономически субект зад различните юридически лица.

Лъчезар Богданов и Станимир Стоянов не са собственици, а са само управители в „СЛЕ груп“, която по информация на Медиапул се свързва с несебърския бизнесмен Чавдар Александров. Самият Александров обаче е изпратил опровержение на Медиапул след като избухна скандала. Официален собственик на СЛЕ Груп е холандска фирма, представлявана в България от същия адвокат, който представлява и близкия до властта Чавдар Александров.

Вчера Мирослав Найденов даде специална пресконференция, на която се опита да манипулира обществото като заяви, че данните изнесени от Биволъ от Агенцията по вписванията не са верни. Той включи в продажната цена и таксата за изключването на терена горския фонд, което е абсурдно. Въпреки това изкуствено надуване, няма обяснение за това как земята в защитена зона е препродадена още на следващия ден на цена от 4 млн лв.

Няма процесуално обяснение и за рекордния срок от един месец за издаване на строително разрешение. Има обаче корупционно обяснение, предвид връзките на въпросния Бояджиев с вицепремиера Цветанов.

Преди време справка на Медиапул в архива на Агенцията за обществени поръчки показа, че фирмата на Тодор Бояджиев „Ти Ви Би“ е спечелила и обществени поръчки за близо 9 млн. лева.

Според публикация на в-к Галерия от октомври 2010 г. срещу Тодор Бояджиев има заведени 3 дела и 4 прокурорски постановления заради контрабанда на цигари. Чадър през всичките години му е разпъвал Иван Петров – бивш шеф на РДВР – Хасково, а в момента депутат от ГЕРБ. След заведените дела Бояджиев прекарва домашния си арест в собствения си хотел „България“, който се намира на Минералните бани – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.01.2013 16:24 16:24

Очевадни опити за свързване на определени хора с едни и същи събития без те да имат нещо общо с истината, като се използва интригантския принцип за това дали имаш сестра и каква е тя. Това е Хасково….

Анонимен
Анонимен
02.01.2013 18:31 18:31

СВИНСКИ ЧЕРВААА…

Анонимен
Анонимен
02.01.2013 20:30 20:30

Това е действителността…това е ГРОБ

cocko
cocko
02.01.2013 21:20 21:20

EХ БРАТЯ БЪЛГАРИ ДОКОГА ЩЕ СПИТЕ….ВИЖТЕ ГЪРЦИТЕ КАК СЕ БОРЯТ А НИЕ …. ТЕЗИ ГОРЕ ПЪК НЕ МОГАТ ДА ПОДЕЛЯТ ДЮНИТЕ ОСТАВА И МОРЕТО ДА СИ ПОДЕЛЯТ А КОРАБЪТ ПОТЪВА БРАТЯ….. …

болчо
болчо
03.01.2013 7:31 7:31

КАЛИНКАТА ИВО ДИМОВ С ФАЛШИВАТА ДИПЛОМА ЗАЩИТЕН, СЕГА СЕ КУПУВАТ ЗАЩИТЕНИ ТЕРИТОРИИ ОТ БЪЛГАРИЯ – ПАК ЧАДЪР ОТ СЪЩИЯ ЧОВЕК, ДО КОГА

сън
сън
03.01.2013 7:50 7:50

не са свински червата а димитровградски, смърдят от далече, нали виждате калинки, таратайки, до тук нищо хубаво, вече 1 загубена за ГЕРБ година

Kycheto
Kycheto
05.01.2013 16:50 16:50

Истината е,че всички мутри работят за герб в Хасково Тодор Бояджиев във В.Търново Петър Христов в почти цяла България е така.В името на Партия ГЕРБ дори хората на алкохолния бос Миню Стайков уж ДДС а то контрабанден внос на 20 год. месо.А всичко се покри защо ли за да се покаже на тази фирма в каква посока трябва да се върви.

Back to top button