Хасково

Митрополит Николай благослови Хасково за Ивановден

митрополит НиколайДа пребъде Хасково, да расте в здраве и благоденствие и под божията закрила. Тази благословия отправи митрополит Николай, който днес отслужи тържествена света литургия в църквата „Света Богородица“.

По традиция пловдивският митрополит всяка година идва в Хасково на Ивановден. Той пристигна към 9 часа, а отслужената съвместно с хасковските свещеници литургия продължи повече 3 часа. Винаги когато имам възможност да посетя Хасково идвам, за да предам благословията си и да отслужа божествената света литургия, а сърцето ми се изпълва с радост, каза пред стотиците миряни митрополит Николай.

Областният управител Ирена Узунова, депутати и общински съветници бяха сред присъстващите в църковния храм. Сред дошлите да си вземат причастие и да запалят свещички за здраве, имаше и много деца.

Да не престават да се молят и да благодарят на Бога преди всички затова, че ни е дал свобода, призова Николай като посочи, че именно на Ивановден преди 135 години Хасково е получил своето освобождение. Той благодари и на архиерейския наместник отец Георги Тодев за добрата организация и честити празника на всички именници като им пожела много здраве и благоденствие, да носят с чест и достойнство това име и да живеят според изискванията на българското превославие. Днес човечеството живее в криза, но бедност преди всичко духовна, защото хората обръщат гръб на Бога, смята митрополит Николай.

В края на службата той получи поздравления от кмета на Кърджали Хасан Азис, от името на когото му бяха поднесени цветя и подаръци.

митрополит Николай   митрополит Николай
 митрополит Николай  митрополит Николай

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button