Хасково

Събраха документи на Кирчо за общинско жилище, няма да го огрее

ImageСлужителите от Дирекция „Социално подпомагане“ в Хасково са помогнали на бездомника Кирчо Кирков да събере пълния набор от документи за кандидатстване за общинско жилище. Те вече са депозирани в общината, съобщи за Haskovo.info директорът Златка Караджова.

Това се случи след репортаж на Haskovo.info, в който в края на миналата година ви разказахме за Кирчо, чийто дом е хасковската автогара. Бездомникът отказва да бъде настанен в социална институция, а единствената му мечта е да се сдобие с общинско жилище.

Действително има депозирани документи с молба за настаняване на Кирчо Кирков в общинско жилище, потвърди пресаташето на общината Бояна Тодорова. Според приложено експертно решение на ТЕЛК обаче той е с психично разстройство на личността и лека умствена изостаналост.

Поради това смятаме, че не е целесъобразно да бъде настанен в общинско жилище и препоръчваме да се ускори процедурата по настаняването му в специализирана институция за лица с психични разстройства, каза още Бояна Тодорова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
nel
nel
15.01.2013 11:26 11:26

ami Kir4o nqma pari da im gu6ne v ob6tinata

читателка
читателка
15.01.2013 13:10 13:10

Стига глупости. човекът е с псих. отклонения и лека умствена изостаналост, как ще поддържа това общинско жилище, разбира се че трябва да бъде настатен в специализирано заведение и да получава грижа. То всеки иска, ама така не може, все пак чакат за жилище и семейства с малки деца.

Веселин
Веселин
15.01.2013 13:15 13:15

Престанете за всяко нещо да хулите общината.Ако наистина този човек има психични отклонения нали може утре да драсне една клечка кибрит на това жилище та и други да изгорят покрай него

Al
Al
15.01.2013 18:50 18:50

Ама разбира се,че трябва да бьде настанен в специализирано заведение.Да ама в дьржавата на най-умните и кадьрни гербаджии,лудите вече почнаха да убиват.И на управниците им е през оная работа.

Back to top button