Хасково

МБАЛ: Можем да разкрием Кожно отделение, но трябват пари

д-р Славчо БлизнаковБихме могли да разкрием кожно отделение в рамките на Многопрофилната болница в Хасково. Проблемът обаче е в първоначалната инвестиция. Това заяви изпълнителният директор на болницата д-р Славчо Близнаков.

Поради липса на финансиране досегашният Кожен център в Хасково преустанови лечебната дейност за неопределен период, а натрупаните задължения са за над 140 000 лева. Както Haskovo.info вече писа, Общинският съвет гласува закриването на диспансера заради невъзможността му да сключи договор със Здравната каса през тази година.

По време на дебатите кметът Георги Иванов попита съветниците от ГЕРБ, които гласуваха „против“, защо диспансерът да не премине под управлението на многопрофилната болница, която по думите му е добре финансирана.

Според д-р Близнаков идеята е много хубава, но реализирането й изисква средства и време. Трябва да се подготвят помещения по медицинските стандарти, защото в момента не разполагаме с готови. Изисква се закупуването на нова апаратура, назначаване на лекари и сестри. Тогава можем да подготвим писмо до Регионалната здравна инспекция, която да излезе с доклад до Министерството и едва тогава да се кандидатства за сключване на договор със Здравната каса, обясни процедурата д-р Близнаков. Той смята, че едно бъдещо кожно отделение в рамките на болницата няма да е на загуба, но няма да носи и печалба. Още преди гласуване на решението от местния парламент, Близнаков три пъти канил на среща управителя на диспансера д-р Млъзев, който обаче отказвал.

В крайна сметка съдбата на диспансера зависи от Министерството на здравеопазването, което трябва да излезе със становище. До момента обаче отговор от тяхна страна няма, каза пред Haskovo.info председателят на хасковския общински съвет Иван Иванов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ПП
ПП
13.02.2013 11:33 11:33

Д-р Близнаков бива да провери и сестрите на докторите. Позволяват си повече от колкото им е вменено по длъжностна характеристика. Може и самите доктори да не знаят какви екземпляри им се въртят в кабинетите! Може да им оправят документите със здравната каса, но ужасно се държат с пациентите!

риз
риз
13.06.2013 17:06 17:06

прехвърлянето на кожно отделение към МБАЛ ХАСКОВО може да стане в рамките на 2 месеца по ЗЛЗ .ДОКАТО
оправят базата на новото отделението може да функционира и БОЛЯРОВО на 7-я етаж

Back to top button