Хасково

Всяко второ домакинство в Хасково с интернет у дома

Статистика47,5% от домакинствата в Хасково имат интернет в домовете си. Това сочи проучване за използване на информационно – комуникационните технологии от домакинствата и лицата за миналата година, съобщават от Териториалното статистическо бюро.
Цифрата е с от 5,9 процентни пункта повече спрямо 2011 година. 

Резултатите от изследването за Хасковска област са приблизително същите като данните за страната, където 50,9% от домакинствата са посочили, че имат интернет в къщи.

45,5 на сто от хасковлии са заявили, че ползват глобалната мрежа всеки ден или поне веднъж седмично. Проучването показва още, че мъжете са по-активни.  

СтатистикаПо възрастови групи най-редовно сърфиращите в интернет са младите хора на възраст от 16 до 24 години (81,3%). Все пак малко над 8 на сто от възрастните между 65 и 74 години също са заявили, че използват редовно глобалната мрежа.

Данните от изследването показват, че постепенно се увеличава делът на хората, които пазаруват за лични нужди онлайн.

Най-често те са купували дрехите и спортните стоки – 63,6%. На следващо място се подреждат поръчките, свързани с пътувания или хотелски резервации (3,3%) и покупките на книги, списания, вестници или електронни материали за обучение – 25,9%.

СтатистикаПри ползването на глобалната мрежа от лицата за взаимодействие с публичната администрация и местното самоуправление, се наблюдава положителна тенденция на растеж – увеличение от 1,2 процентни пункта в сравнение с предходната година.

Най-значителен е делът на лицата, които са получавали информация от интернет страница или уебсайт на публичната администрация (24,9%), следван от изтеглилите формуляри от официална интернет страница (13,2%) и изпратилите попълнени формуляри (11,3%).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
koko the cock
koko the cock
17.01.2013 20:40 20:40

хехехеххее, то мангалито на него имат интернетища, камо ли българите и турците…артик, телефона скайпи имам бе…ю-тубито гледам тв!

Back to top button