Хасково

Подпомагат 1 500 млади хора с услуги и обучения

ImageСлед едногодишно прекъсване в Хасково отново ще има Младежки информационен консултански център. Създаването му става факт по проект, спечелен от друга неправителствена организация и основен партньор Областна администрация.

Той ще бъде един от 33-те изградени в страната и ще се предоставя достъпни и качествени услуги и обучения на младите хора в област Хасково.

Подпомагане на кариерното и професионално израстване на младежите, защита на правата им в трудова среда и умения при търсене на работа, са част от дейностите, за които ще работи центъра на сдружение „Икар“. Той ще подпомага и социалната адаптация на младите и неграмотни хора от малцинствен произход и ще дава съвети как да оползотворяват свободното си време – чрез организиране на литературни конкурси, спортни, артистични и други инициативи. Към центъра ще бъде създаден и екип от доброволци, които ще подпомагат работата му.

Очакванията са до края на годината от услугите на МИКЦ да се възползват около 1500 млади хора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button