Хасково

„България на гражданите“: Бюджетът се базира на неизпълними показатели

ImageБюджет 2013 е нереалистичен и ще се наложи неговата актуализация още през април. Това обяви на кръгла маса за икономика в Хасково Бисер Манолов, член на икономическия екип на „Движение България на гражданите“. На форума бяха представени акценти от икономическата програма на партията, като кръглата маса е част от цикъла срещи на движението с бизнеса в страната.

Манолов обясни, че бюджетът се базира на неизпълними показатели. Според него България не е възможно да постигне ръст на Брутния вътрешен продукт от 1.9 % и няма как да има 11 % ръст на приходите от ДДС. „Ще имаме висока инфлация, свит ръст, ниско ниво на потребление и нарастване на социалното напрежение“, прогнозира още Бисер Манолов.

По думите на Иван Стамболов, координатор на секторна група „Икономика“ към движението, подобряването на бизнес климата, спирането на държавния рекет и нормативната стабилност са ключови фактори за излизането на България от кризата.

Според енергийният експерт Друми Друмев енергийната ефективност също е от ключово значение за ръста на българската икономика. В момента обаче липсва цялостна стратегия, а спестената енергия при пълна ефективност би могла да бъде равна на 1000 мегавата, колкото произвежда един блок на АЕЦ „Козлодуй“. Той посочи още, че над 50 % от горивата в България се губят и не достигат до крайния потребител заради пропуски в разпределението.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Георги Александров
Георги Александров
17.01.2013 19:49 19:49

„България на гражданите“ -която агитира да се гласува с „НЕ“ на Референдума – ще бъде изхвърляна на следващите избори извън НС от „България на селяните“. От Северна България искат да ги подкрепим на Референдума от Южна България с „ДА“!!

Back to top button