Хасково

Снимка на балет „Тангра“ финалист във френски фотоконкурс

Балет ТанраСнимка на хасковския балет „Тангра“, направена от фотографа Величка Атанасова – Абд е сред лауреатите в един от най-големите фотоконкурси в света, организиран от френското списание „Photo“.

Величка е хасковлийка, но от 12 години живее и работи в Париж. Тя е фотограф на свободна практика, а нейни снимки са били публикувани в местни печатни и интернет издания, сътрудничи на българското посолство, занимава се с арт фотография.  

Както Haskovo.info вече писа през лятото Величка засне арт сесия с танцьорите от хасковския балет „Тангра“. Възпитаниците на Дорина Инджова бяха фотографирани в популярни архитектурни и индустриални обекти в града.

Балет Танра

Величка Атанасова Абд

Сред тях са парковете Кенана и Ямача, входа на Хасково, стадиона, Младежки дом, Регионалния исторически музей и дори коритото на хасковската река.

Снимката, достигнала до финала на световния френски конкурс е заснета в „Химмаш“. На нея позират танцьори, прославили името на Хасково и страната ни на не едно национални и международни състезания.

Величка Атанасова е сред 330-те лауреати в конкурса, а снимката на балет „Тангра“, впечатлила журито, е една от 1000 финалисти. 500 от фотосите ще бъдат публикувани в печатното издание на списание „Photo“.

Общият брой на снимките, участвали в надпреварата е над 30 000. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button