Регион

Харманлийските полицаи задържаха трима автокрадци

ПолицияТрима симеоновградчани, извършили серия от кражби на автомобили и вещи от тях, са задържали харманлийските полицаи.

Разплитането на престъпленията стартирало в началото на годината, когато двама от задържани на 21 и 27 години, противозаконно отнели лек автомобил ВАЗ от Симеоновград. Използвайки предварително откраднат акумулатор, запалили колата и я откарали в сливенското село Чинтулово. Там я продали за 450 лева.

Криминалистите са доказали, че след предварителен сговор, двамата задигнали регистрационни табели от Лада. Табелите обявени за издирване поставили на откраднат ВАЗ от Хасково, който продали в последния ден на миналата година в новозагорското село Камено. За продажбата получили 370 лева, които разделили заедно със още един свой съучастник на 21 години.

Ден по-късно от паркирана в Симеоновград Лада двамата крадци са отнели CD, което по-късно полицаите откриват в необитаем апартамент в Симеоновград. Престъпната им кариера се допълнила и с кражба на мотофреза, меден казан и кабели от частен дом в село Калугерово. В хода на издирвателната работа е констатирано, че тримата са откраднали и 2 акумулатора от паркиран в Хасково микробус Мерцедес.

Разширявайки територията на кражбите си, те посягат и на ВАЗ, оставен пред дома на собственика си в Димитровград. Возилото продават в Симеоновград на мъж, който от своя страна го препродава в пловдивското село Говедаре. В хода на документиране на престъпната им дейност са констатирани и 3 опита за кражба на автомобили в град Гълъбово, чрез взломяване на ключалките и изтръгване на кабелите на контактните им ключове.

По случая е образувано е досъдебно производство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button