Хасково

Майстор винар от езиковата с медал от конкурс

Георги Мирчев и една от ръководителките муДесетокласникът от хасковската езикова гимназия Георги Мирчев получи медал, грамота и енциклопедия за отличното си представяне на V Национално състезание за ключови компетентности по природни науки.

Надпреварата се проведе в Пазарджик миналата година, но призовете ученикът получил преди дни.

В Националното състезание са взели участие 60 ученици от различни училища. Те са били разделени в 10 отбора. Хасковлията Георги Мирчев е работел в екип с деветокласници и един седмокласник от Кърджали, Самоков, Русе, Търговище и Пазарджик.

В рамките на двата кръга на състезанието, отборите е трябвало да решават различни по характер задачи от областите биология, физика и химия. „Трябваше да измерваме захарност на гроздов сок и да преценим за какво вино може да се използва. Отборът ни установи, че сокът не е подходящ нито за бяло, нито за червено вино затова трябва да се добави още захар“, разказа за Haskovo.info десетокласникът. Отговорът се харесал на журито, което било съставено от университетски преподаватели, коментира една от ръководителките на Георги – Магдалена Чучева. Така отборът, в който е участвал хасковският представител се класирал на второ място.

Георги Мирчев е един от най-изявените ученици в Хасковската езикова гимназия. „Той е от децата, на които им върви по всичко“, коментира директорът Пенка Делиева. Десетокласникът е участник и в конкурс на Българската асоциация по четене, която дава едногодишна английския стипендия. Дали хасковлилята ще грабне и този приз ще стане ясно през март.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
браво
браво
20.01.2013 7:28 7:28

Къде са ви пунктуационните знаци?

Back to top button