Хасково

Въведоха плащане чрез карти в съда, пестят ни таксата за превод

Пос терминал, илюстрацияВ Окръжен съд – Хасково вече се приемат плащания с банкови карти през пос терминал, съобщиха от съда. Той е първият в района, който въвежда този тип разплащане на държавни такси по дела.

ПОС терминалното устройство е инсталирано в офиса на една от банките, обслужващи институцията в сградата на съдебната палата.

Предимството за гражданите при заплащане на държавна такса чрез банкова карта е, че не дължат такса за обслужване или превод.

Очаква се картовите плащания на държавни такси да бъдат въведени и в районните съдилища от целия съдебен район, допълват от съда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бай иван
бай иван
18.01.2013 18:49 18:49

а бай стоян и хасан ага къде ще платят след като тия идиотщини не им са ясни

баба ти Иванка
баба ти Иванка
19.01.2013 10:25 10:25

Бай Хасан да е ходил на училище наравно с нас! Ти какво искаш на специални к*рсове ли да го пратим?!
То едно хубаво нещо ще се случи в полза на хората и все ще има недоволни мрънкала да пишат глупости по форумите!

вая
вая
19.01.2013 10:41 10:41

както ромите се научиха да си теглят социалните помощи от банкомат, та и като една от тях да изтегли погрешно приведени сто хиляди лева така ще се научат и да си внасят таксите в съда. При това техните дела са безплатни защото са наказателни и не внасят такси. За имоти, делби, разводи, издръжки и пр. дела не водят защото нямат такива. А дела срещу уволнение също не водят защото не работят.Така че да сме спокойни. а иначе правилно се въвежда това безкасово плащане. Защото не може да си извадиш един препис от някакъв документ който ти струва 20 стотинки а да ти вземат 1 лев или 1.50 в банката .

Back to top button