Хасково

„Студен кладенец“ и „Ивайловград“ преляха, няма кризисна ситуация

Язовир Ивайловград, архивЯзовир „Ивайловград“ е започнал да прелива от първите преливници рано тази сутрин, съобщи за Haskovo.info заместник-областният управител на Хасково Николай Нанев. Нивото на водоема обаче е далеч от критичното, успокои той.

В ранния следобед преливането вече е било с много нисък дебит. Работят и трите турбини на водно-електрическата централа. Количеството вода, изпускано в река Арда не застрашава населени места.

По-рано през нощта е прелял и язовир „Студен кладенец“. Вълната от него ще достигне до язовир „Ивайловград“ тази вечер, но междувременно валежите в региона са спрели, така че не се очакват кризисни ситуации.

Все още остава затворен временният път между селата Бориславци и Малки воден в Хасковска област, който беше залят от водите на язовир „Ивайловград“ преди дни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button