Хасково

Дружество от Кавала гостува на хасковските тракийци

Гръцки тракийци на гости в ХасковоТракийското дружество „Георги Сапунаров“ посрещна гости от дружество „Тракия“ в гръцкия град Кавала.

Радваме се, че идвате точно в деня, когато честваме 135 години от освобождението на града от османско владичество, каза председателят на организацията Кирил Сарджев. Той представи културно-просветната дейност по съхраняване на народните традиции, фолклора и родовата памет на потомците на бежанците от Тракия, както и съвременния девиз на Съюза на тракийските дружества в България „Тракия без граници“.

Гръцки тракийци на гости в ХасковоПредседателят на гръцкото дружество Никос Цумпакис пожела двете дружества да поддържат приятелски контакти, да си гостуват взаимно с концерти, изложби и други прояви.

46-членната група посети монумента „Св. Богородица“, църквата „Св.Архангели Михаил и Гавраил“ и Регионалния исторически музей. Гостите положиха цветя през паметника „Морена“. Утре гръцките гости ще разгледат Музея на тракийското изкуство край Александрово.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button