Регион

Група „Незузик“ от Лонго Франция се вдъхнови от Ивайловград

Френската групаРок-група „Незузик“ от побратимения на Ивайловград френски град Лонго написа песен вдъхновена от посещението им в страната ни.

През май миналата година 20-членната делегацияция бе водена от Раймон Филипиак – председател на Комитета на Европейските побратимени градове на град Лонго, заместник председателя на комитета Силви Васьор и Мишел Мутон – завеждащ международни отношения към Съвета на департамента на област Сом.

В рамките на посещението беше организирана демонстрация на децата от клубовете по джудо от двата побратимени града. Във фоайето на читалището в Ивайловград всеки можеше да се наслади на фото-изложба „Децата на Лонго и Ивайловград“ и флателна изложба посветена на Жул Верн. Гостите от Франция посетиха църквата „Св. Илия“ в града и античната вила „Армира“ като обсъдиха възможностите за сътрудничество във връзка с архитектурния паметник.

По време на посещението група „Незузик“ взе участие в празничния концерт по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура.

Посещението на френската делегация беше част от традиционната размяна на визити между Лонго и Ивайловград. През 2007 г. Народно читалище “Пробуда 1914″ – Ивайловград осъществява контакт с френския град, във връзка с реализирането на проект за създаване на демонстрационни работилници на занаятите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button