Хасково

Мартеници с късмети и българското знаме – хит тази година

МартенициМартеници с късметчета и българското знаме ще бъдат хитът на пазара тази година. Въпреки че има повече от месец до Баба Марта, първите изделия вече се появиха на пазара в Хасково. Предлага ги 65-годишната Минка Иванова, която за разлика от повечето други търговци ръчно изработва всеки от моделите.

Клиенти не липсват и жената вече е продала първите мартеници на семейство софиянци.
Тази година Минка е изработила над 1 000 артикула. Бройката за нея обаче не е впечатляваща, защото личният й рекорд е от преди 3 години – 6 000 мартеници.

МартенициПочти не минава ден, в който да не съм направила по нещо и така целогодишно. Много е приятно заниманието. Помагат ми и внуците, разказа пред Haskovo.info Минка.

С правенето на мартеници хасковлийката започнала да се занимава случайно преди 9 години. Днес това се е превърнало в нейно хоби. Артикулите са толкова пъстри и разнообразни, че при избора всеки ще се затрудни. Клиентите могат да избират от типичните мартеници с Пижо и Пенда до изкусно украсени с червено-бели конци и мъниста чинийки, чанове, вилици и лъжици и различни фигурки.

МартенициМоделите Минка измисля сама, а тази година те са над 50. Във всеки от тях обаче присъства традиционен български символ и задължително късметче с националния флаг.

Нямам любим модел, много им се радвам на всички, казва жената и обяснява, че някои от моделите имат и образователен характер.

Като пример посочва хурка с вълна, за която малките деца дори не са чували.

 

 Мартеници  Мартеници

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
polqq
polqq
23.01.2013 15:44 15:44

„има още седмица до Баба Марта“! Май тази година ще е по-раничко Баба Марта!! Мартениците на Г-жа Иванова са много красиви – както винаги. 🙂

Иван
Иван
23.01.2013 17:51 17:51

Какъв хит са мартениците с късмети? Ние ги продаваме от две години, откакто сестра ми се сети за тази идея. Просто тази година ще има повече, защото масово се копират идеи и много малко хора се сещат за нещо оригинално. Определено за мартеничките с късмети не се е сетила тази жена!

Никола Димитров
Никола Димитров
01.06.2020 12:13 12:13

#ПРОИЗВОДСТВО_НА_КЪСМЕТЧЕТА_ЗА_КАФЕ,Мартеници,Коледни и др.С ВАШ ФИРМЕН ДИЗАЙН И НА 2 ЕЗИКА ПО-ИЗБОР едновременно+GSM+Сайт+FB и др.Ваши координати!(БЪЛГАРСКИ ПРОДУКТ патентован за целия ЕС)

Back to top button